Lakáshitel kalauzról   DR. PETRUSKA Ferenc - L a k á s h i t e l   k a l a u z
 
Kezdőlap Megrendelés Frissítések Hírek Társoldalak
BajaPrint Kiadó
 
T i s z t e l t   L a k á s v á s á r l ó !

Engedje meg, hogy figyelmébe ajánljam most megjelent Lakáshitel kalauz című könyvem, bemutassam legfontosabb témáit és aktualitását. Ugrás vissza a kezőlapra

Magyarországon 2004 derekán a kihelyezett lakáshitelek összege több mint 1 653 000 000 000 forint volt! Ez a megdöbbentően magas összeg jogosan veti fel a kérdést: miért nem látunk még ma sem tisztán a lakáshitelek területén, miért mennek még ma is tönkre családok az átgondolatlanul felvett hitelek törlesztésébe? Pedig a biztos egzisztencia alapköve egy saját lakás, amely nem csupán otthon, hanem befektetés is.

Úgy gondolom, hogy a rossz konstrukcióban felvett lakáshitelek oka az, hogy eddig a lakáshitel szereplőinek (hitelfelvevő, lakástulajdonos, ügyvéd, közjegyző, ingatlanforgalmazó) nem állt rendelkezésükre megfelelő, összefoglaló szakirodalom. Ezt az átfogó tájékoztatást adja meg a Lakáshitel kalauz, amelyből a lakáshitel szereplői mindenre kiterjedő képet kapnak a lakáshitelekről.

Egy hosszú évekre, vagy akár évtizedekre szóló döntés előtt ugyanis nem elegendő egy bank néhány oldalas prospektusát átfutni: tájékozódni kell több bank ajánlatáról, az igénybe vehető adó- és illetékkedvezményekről. A lakásvásárlásnál közreműködő ügyvéd és közjegyző jól ismeri az illetékeket, de nem biztos, hogy ugyanilyen jártas az ingatlanpiacon is. Ritka az olyan jogász, aki közgazdász és ingatlanszakértő is egyben, és minden szükséges tájékoztatást meg tud adni. Márpedig egy lakáshitel-felvétel előtt ezeket a kérdéseket mind mérlegelni kell!

Minden szerződéskötésnél, így a lakásvásárlásnál és a hitelfelvételnél is az a legfontosabb, hogy tisztában legyünk az eljárás menetével, működésével, következményeivel. Tapasztalatom szerint sokan a lakáshitelek kérdésében mutatkozó bizonytalanság, vagy egy meggondolatlanul felvett hitel okozta kudarc miatt nem mernek belevágni lakásvásárlásba. Ám ezzel elszalasztják annak az esélyét, hogy saját ingatlanuk, otthonuk legyen. A könyv elsősorban nekik szeretne segítséget nyújtani.

A másik célcsoport az ingatlanforgalmazók, akik már több éve várnak egy olyan közérthető szakkönyvre, amely összefoglalja az ingatlanok adás-vételéhez és az ehhez szükségszerűen kapcsolódó hitelügyintézéshez nélkülözhetetlen információkat, ellátja őket minden tudnivalóval, amely lakáshitel-felvételnél előfordulhat. A könyv mindenre kiterjedő útmutatást ad az országban működő több ezer ingatlaniroda dolgozóinak.

A Lakáshitel kalauz című könyv megvásárolható a Libri és az Alexandra könyvesboltokban, a Tesco, az Auchan és a Cora áruházakban, vagy honlapunkon 20%-os kedvezménnyel, 1990 Ft + postaköltséggel megrendelehető közvetlenül a kiadótól.

A könyvben megtalálja a nyolc legnagyobb magyarországi bank főbb hitelkondícióit. Mivel ezek a megjelenéskor érvényes adatok, a hitelkamatok változásait ezen a honlapon folyamatosan frissítjük. Így Önnek mindig naprakész adatok állnak a rendelkezésére. Segítségünkkel összehasonlíthatja a különböző bankok lakáshiteleit és kiválaszthatja az Önnek vagy ügyfelének leginkább megfelelőt!
Budapest, 2005. február 21.Sikeres és örömteli lakásvásárlást kíván:


DR. PETRUSKA FERENC
szerző

Dr. Petruska Ferenc - Lakashitel kalauz


A Lakáshitel kalauz egyebek mellett bemutatja:

milyen adókedvezményeket és támogatásokat vehetünk igénybe;

a gyors ügyintézés érdekében milyen okmányokat szerezzünk be az igénylés előtt;

milyen hitelfajtákat (8 legnagyobb hazai bank!) érdemes igénybe venni;

milyen költségekkel kell számolnunk;

mely jogszabályokat vegyünk figyelembe a hitelfelvétel előtt;

miként vásárolhat Ön úgy lakást, hogy ezzel családja és saját jövőjét évtizedekre megalapozza!A Lakáhitel kalauz című könyvből részletek PDF és DOC formátumban is letölthetőek.

A legfrissebb hitelkamatok a Frissítések oldalon tekinthetők meg.

A weboldalon szereplő információk felhasználása csak saját felelősségre történhet!